Kerstbrief 2013

Sittard, 20 december 2013

Beste Vrienden van de Sint Rosa Sociëteit,

De Sint Rosa Sociëteit biedt aan oud-Sittardenaren (iedereen die ooit in Sittard gewoond en geleefd heeft) de gelegenheid om de band met hun geliefde woonplaats, oude vrienden en bekenden aan te halen. Ook in 2013 hebben velen daarvan gebruik gemaakt, zowel tijdens de wederom natte processie naar de kapel van Sint Rosa als tijdens onze bijeenkomst in het Mariapark. Het mooie verhaal van Jos Engelen over een tiental (inmiddels grotendeels verdwenen) cafeekes bracht nostalgische en dierbare jeugdherinneringen naar boven.

Helaas is dit jaar ons geliefde medebestuurslid Yvonne Baetens-Derks op 71-jarige leeftijd overleden. In veler gedachten zal zij echter blijven voortleven, zeker temidden van de Sint Rosa Sociëteit. Haar plaats in het bestuur werd op 26 oktober overgenomen door André Gieskens, in 1966 geboren te Sittard, thans woonachtig en werkzaam als huisarts in Kortrijk (België).

Op zondag 31 augustus 2014 bent u allen weer van harte welkom tijdens ons volgende Sint Rosafeest, mogelijk gemaakt door de donaties van vele vrienden. Een extra woord van dank aan hen die ons in het jubileumjaar steunden met een (veel) hoger bedrag dan de minimum-bijdrage van 5 euro per jaar.

Het bestuur wenst u allen een gelukkig kerstfeest en een voorspoedig 2014 toe.

Jo Marx (voorzitter), Ger Heilkens, Martin Dols, Pieter Evers, Boek Laudy, Ghislaine Dolmans-Oremus, Roel Frusch en André Gieskens.

2013 Sint Rosa Processie

2013 Sint Rosa Processie