Jubileum 2012

UITNODIGING VOOR ONZE JUBILEUMVIERING OP 26 AUGUSTUS 2012

Sittard, 20 juli 2012

Beste Leden en Vrienden van de Sint Rosa Sociëteit,

In de ochtend van  26 augustus staan op de markt de kermisautootjes, de carrousel, de rups, de schiettent en de schommels weer gereed. De gezellige terrasjes zitten vol met mensen, jong en oud, die genieten van Zitterd. Voor oud-Sittardenaren betekent dat nostalgie, herinnering aan een geluksgevoel dat zo maar weer tot leven komt. Niet alleen de processie maar ook De Sint Rosa Kermis heeft overigens een rijke traditie en dateert zeer waarschijnlijk uit 1668.

Jullie hebben de keuze: alvast een fris pilske of een lekker kopje koffie op het terras, de hoogmis in de paterskerk en/of  de processie. Dit jaar is dit niet zo maar een processie. Wij vieren het heugelijke feit dat wij als Sociëteit, herkenbaar achter ons eigen vaandel, voor de 25e achtereenvolgende keer de feestelijke en hartverwarmende processiegang naar de Sint Rosakapel op de Kollenberg gaan afleggen. Je hoeft niet eens praktiserend RK te zijn om daarvan te genieten. Het is de milde kant van het rijke roomsche leven die wordt gekoesterd als cultureel erfgoed. Herinnering en nostalgie. Wij hopen dat velen zich zullen scharen achter onze vaandeldrager Johnny Chua.

Daarna vieren wij ons 25e jubileum in het Mariapark aan de Oude Markt in hartje Sittard. Dit  jaar dus niet in Het Domein omdat we kozen voor een meer regenbestendige locatie. De feestvreugde en het gekeuvel zal kort onderbroken worden door een toespraakje door onze voorzitter en de burgemeester van onze stad, de officiële lancering van onze nieuwe, gemoderniseerde website, die het communicatiecentrum van de Sociëteit moet worden, en de aanbieding van het jubileumboekje “De Sint Rosa Sociëteit”, geschreven door Sjef Vink, medeoprichter en eerste voorzitter van de Sociëteit. Verder kunt u in het Mariapark genieten van een tentoonstelling met wielrenfoto’s van Wouter Roosenboom. En misschien vindt u het leuk om tussen 24 en 28 augustus activiteiten van het Sint Rosa Festival te bezoeken.

Wij verheugen ons op een grote opkomst van onze leden en vrienden bij dit feestelijke jubileum. Vergeet niet om uw contributie over te maken, zo u dat niet al gedaan hebt.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,

Jo Marx, voorzitter

Het bestuur van de Sint Rosa Sociëteit:

Jo Marx, Paul Messerschmidt, Ger Heilkens, Martin Dols, Pieter Evers, Yvonne Baetens-Derks, Boek Laudy, Ghislaine Dolmans-Oremus en Roel Frusch

www.sintrosasocieteit.com

Bezoek onze nieuwe, aantrekkelijke en informatieve website: een modern communicatiecentrum voor (oud)-Sittardenaren .

Vul zo mogelijk uw administratieve gegevens in via onze website, met name als uw email nog niet bij ons bekend is: https://sintrosasocieteit.com/donateur-worden/

Contributie

5 euro of meer per jaar, overmaken op bankrekening: 47.09.72.858
 t.n.v. Stichting Sint Rosa Sociëteit

BIC: ABN ANL 2A
, IBAN: NL08ABNA 0470972858

Jubileumuitgave “DE SINT ROSA SOCIËTEIT“ door Sjef Vink

Te koop voor 5 euro tijdens de bijeenkomst op 26 augustus. Bij een donatie (contributie) van minimaal 15 euro in 2012 ontvangt u het boekje gratis op 26 augustus bij uw bezoek aan het Mariapark.

Daarna te koop bij Boekhandel Deeder, Steenweg 53 te Sittard.

Programma zondag 26 augustus 2012

09u30 pontificale Heilige Mis in de Sint Michielskerk
10u30 verzamelen op de markt, hoek Putstraat/Paardestraat
  Daarna in processie achter eigen vaandel naar de Sint Rosakapel en terug naar de markt
12u30 Feestelijke jubileumbijeenkomst met oude vrienden en bekenden, jong en oud, in het Mariapark, Oude Markt. Drank, broodjes en vlaai van CUBA catering; sprekers, presentatie boekje en website

Berichten in nieuwsmedia:

Sittard-Geleen-Nieuws: http://sittard-geleen.nieuws.nl/80097

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s