Historie

De historie van de Sint Rosa Sociëteit begint bij het jaar 1988. De oprichters en eerste sympathisanten waren toen tussen de 40 en 65 jaar oud. Het rijke Roomsche Leven had zijn tijd al lang gehad, maar deze generatie had wel nog affiniteit tot de mooie tradities die zij in hun jeugd vaak vol enthousiasme hadden omarmd. Daarbij hoorden ook de processies in de diverse parochies waar wij opgroeiden. De Sint Rosa Processie hoorde tot de stad en de grote kerk en dus voor veel van de huidige leden van de Sociëteit niet tot de jeugdsentimentaliteit. Desondanks waardeert eigenlijk iedereen die processie als een grandioos cultureel en religieus erfgoed waar je graag bij wil zijn, als al dan niet devote participant of als toeschouwer op een der gezellige terrassen op de grote markt.

De eerste jaren van de Sint Rosa Sociëteit worden op een buitengewoon aardige en levendige manier beschreven door onze eerste voorzitter en mede-oprichter Sjef Vink. Het boekje werd op verzoek van het bestuur samengesteld ter gelegenheid van het 25e jubileum van het onder eigen vaandel meewandelen in de processie van leden en vrienden van onze sociëteit.

Dit boekje is vanaf 26 augustus 2012, na de processie, verkrijgbaar voor 5 euro. Bestelling kan ook per email of post kan geschieden waarna het boekje wordt toegestuurd. Bekijk een specimen van dit boekje op deze website.

De nostalgie en interesse van (oud) Sittardenaren blijft natuurlijk niet beperkt tot de Sint Rosa Processie en haar wortels in Lima. Daarom wordt op deze website ook veel informatie verstrekt over Sittards vroege en recente verleden, m.n. via de opgenomen links.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s